Bosý beh - technológia krátko vysvetlila

Barfußlaufen – Die Technik kurz erklärt

Každý, kto sa zaoberá technikou chôdze naboso, rýchlo chápe, prečo topánky s hustou podrážkou, vysokou podpätkou a príliš úzkym rezom nie sú zdravie a prečo je lepšie prejsť na topánky naboso.

Aby sme rozpoznali výhody bosých topánok, chceli by sme stručne vysvetliť základy chôdze naboso.

 

Základy chôdze naboso

Možno, že beh naboso môže znieť ako nový trend, ale ďaleko od neho. Skôr je to návrat k prirodzenému behu.

Pri prírodnej chôdzi sa zameriava na stabilitu a bezpečnosť bez ohľadu na rýchlosť behu, povrchové alebo poveternostné podmienky. Pri chôdzi naboso máme všetky predpoklady pre bezpečnú a spoločnú chôdzu prostredníctvom anatómie chodidla a nervových ciest. Príroda nám dala všetko, čo potrebujeme.

Barfuss beží na vlakoch dôležitých svalových skupín, súčasne posilňuje chrbát a podporuje krvný obeh. Pri chôdzi naboso môžeme absorbovať aj elektróny, ktoré potrebujeme v dostatočnom množstve pre silný imunitný systém. Viac informácií o poslednej téme si môžete prečítať v rámci uzemnenia alebo uzemnenia kľúčového slova.

V zásade je možné pri chôdzi naboso zdôrazniť tieto tri aspekty:

 

Vnútorná spätná väzba na nervy

Podrážka chodidla má najvyššiu koncentráciu nervových zakončení. Pri behu naboso môžu byť pohyby vnímané a regulované.

Rôzne substráty od klzkých, mäkkých, teplých, studených až nerovnomerných alebo Beksy sa pri chôdzi naboso cítia dokonale a prechádzajú cez nervové trakty. Sekvencia pohybu je intuitívne upravená tak, aby vždy bežala bezpečne a stabilná a odvrátila nebezpečenstvá.

 

Ovládanie pohybu nad veľkým prstom

Ľudská noha je vo svojej štruktúre neuveriteľne zložitá. Pozostáva z 36 kostí, 33 kĺbov a viac ako 20 svalov. Vo svojom prirodzenom tvare má noha tvar V, vpredu beží široko od seba, pretože prsty na nohách nie sú blízko seba.

Natuer-v tvare

Veľký prst je obzvlášť dôležitý pre gang. Zaisťuje rovnováhu pri chôdzi naboso, riadi pohyb a zaisťuje stabilitu. Na prvý pohľad môžete vidieť, že veľká prstia je ústrednou úlohou, pretože je výrazne väčšia ako všetci ostatní. Je obzvlášť silná vo svojej prirodzenej podobe a stojí trochu smerom von. Toto je jediný spôsob, ako vykonať svoje zamýšľané úlohy dokonalosti.

Štúdie ukazujú, že nohy ľudí, ktorí prevádzkujú veľa naboso, majú nielen prírodný tvar V, ale sú výrazne širšie ako u ľudí, ktorí sú neustále v príliš tesnej topánkach. To ukazuje pôsobivým spôsobom, že noha sa zachovala v bosých bežcoch v jej prirodzenej anatomickej podobe a má výrazne silnejšie svaly.

 

Prírodné tlmivo nárazom svaly a šľachy

Pri behu naboso anatómia chodidla zaisťuje úplne prirodzenú absorpciu nárazu. Šok -topánky sú úplne zbytočné.

Oblúky sa správajú ako pružina v pohybe, môžu sa natiahnuť a ťahať sa spolu, aby prechádzali hrbolky. Takzvaný mechanizmus navijaku káblov (anglický: mechanizmus Windlass) spôsobuje vytvorenie pozdĺžneho oblúka a stabilizáciu chodidla pri chôdzi, behu a skákaní.

Okrem toho nám príroda dala na päte malú tučnú podložku, ktorá pri výskyte zaisťuje ďalšie absorbovanie nárazov.

 

S týmito znalosťami pravdepodobne chcete okamžite zložiť topánky a pokračovať v behu naboso. Možno by ste po krátkom čase cítili bolesť vo svojich svaloch, šľachách a kĺboch.

Vzhľadom na roky nosenia príliš úzkych topánok sme zabudli na našu prirodzenú pohybovú sekvenciu pri behu. Svaly sú zakrpatené a valcovanie sa zdá byť spočiatku dosť ťažkopádne. Musíme si pomaly zvyknúť na beh naboso a ideálne robiť špeciálne cvičenia, aby sme sa znova naučili prirodzenú prechádzku bez obuvi.

 

Problémy s konvenčnou obuvou

Topánky sa dnes považujú za dôležité módne doplnky. Optika je dôležitejšia pre mnohých sponzorov ako zdravie. Tvar slabiny topánok je zvyčajne príliš úzky a väčšina modelov prebieha príliš namierená vpredu. Naše nohy si zvykli na stlačenie v topánke v priebehu rokov. Mnoho ľudí si ani nevšimne, že to mení prirodzený tvar chodidla.

Každý, kto internalizoval základy chôdze naboso, rýchlo chápe, prečo je chôdza naboso tak zdravá a prečo môže dôjsť k modernej topánke s hustou podrážkou, tlmiacimi vlastnosťami a príliš zatvorením strihu.

Anatómová

Noha sa mení tým, že nosí také topánky vo svojej anatómii a kontakt nervových ciest a podlaha sa stratí. Výsledkom je, že svaly nôh zakrpatené na jednej strane a na druhej strane sa vnútorná spätná väzba úplne stratí. Kvôli nedostatku svalov nôh a strate informácií, ktoré vnímame nad nervovými cestami, sa zmení celý obraz chôdze.

Moderné topánky so všetkými ich vlastnosťami znamenajú, že vyvíjame nesprávny štýl behu. Kroky vyrastajú a už nie sú správne zvinuté. Noha je neustále obmedzená a jednotlivé svaly chodidiel jedli. Výsledkom sú rôzne anatomické zmeny, ako je strop, šírenie a ploché nohy alebo dokonca Hallux Valgus.

Ak sa noha zmení v prirodzenej podobe, má to aj následky pre celé telo. Prechádzka bez obvyklej obuvi sa cíti nestabilná a jednoducho nie dobrá, hoci je to najprirodzenejšia forma lokomócie. Nie je neobvyklé, že príčiny bolesti chrbta, sťažností na koleno a bedra alebo herniované disky sú v nohe.

Bohužiaľ, riziko zranenia v športe sa zvyšuje aj vtedy, ak chodidlo so všetkými svojimi úžasnými vlastnosťami už nefungujú správne kvôli nedostatku svalov a slabých väzov a šliach.

 

 

To najlepšie pre zdravú anatómiu by bolo trvalé beh naboso. Pretože to nie je vždy možné v našej modernej spoločnosti, mali by ste sa spoliehať na obuv, ktorá zaisťuje, že sa zachováva prírodná pohybová sekvencia a kontakt so zemou. Presne to môžete dosiahnuť s topánkami Zaqq naboso.

 

ZAQQ BAREFOOT TOPE podporuje prírodný kurz

Bosé topánky Anatomia Foot 

Podporte bosé topánky Vnútorná spätná väzba

S našimi topánkami Zaqq naboso je podrážka taká tenká a flexibilná, že impulzy sa odovzdávajú na vaše nervové cesty. Napriek topánke sa vnútorná spätná väzba odovzdáva ďalej a zaisťuje, že môžete svoje pohyby intuitívne prispôsobiť svojim pohybom, ako keď chôdza naboso.

 

Bosé topánky umožňujú ovládanie pohybu nad veľkým prstom

Bosé topánky Zaqq majú širokú škatuľu na špičke. Takže vaša noha sa môže pohybovať v topánke v prírodnej anatómii. Prsty na nohách majú dostatok priestoru na otvorenie v tvare V a veľký prst môže ľahko vyvážiť a stabilizovať pohybové sekvencie, ako zamýšľala príroda.

 

Údržba a štruktúra svalov ako prírodného tlmiča nárazov

Ak máte silné svaly a šľachy, nepotrebujete topánky s absorpciou nárazov. Taspancia nárazov je prirodzene vytvorená pre každého zdravého človeka. Predpokladom je, že je prirodzenou chôdzou na trvalo nárokovanie svalov a šliach.

V topánkach Zaqq má noha dostatok miesta a môže sa rozvíjať a pohybovať nohou ako príroda určená cez tenkú, vysoko flexibilnú podrážku. Výsledkom je, že svaly nohy trénujete s každým krokom a prirodzene používate svoje šľachy a väzy.

Naše tenké a flexibilné podrážky naboso nemajú výbuch. Rovnako ako pri chôdzi naboso, nemáte žiadny výškový rozdiel v našich bosých topánkach od päty po balík.

  

Prepnite na topánky naboso

Ak začnete nosiť konvenčnú obuv, aby ste po rokoch nosenia, svaly a šľachy narazili na bosé topánky, musia si zvyknúť na nové zaťaženie. Možno dostanete bolesť svalov, možno sa pridajú aj mierne problémy s kĺbmi alebo chrbtami. Rovnako ako pri každom inom tréningovom stretnutí sa vaše svaly nôh musia pomaly vybudovať a zvyknúť si na nové zaťaženie.

Nerobte chybu, že chcete príliš veľa. Nezabudnite dať svojmu telu čas na prispôsobenie sa novým požiadavkám. Vaše svaly nôh s pridruženými šľachmi a väzitami sa pravdepodobne nepoužívali roky, a preto sú zakrpatené.

Najlepšie je vyskúšať tak často, ako je to možné, bez bežeckých topánok na stavbu svalov. Najjednoduchší spôsob, ako to urobiť, je na mäkkej lúke alebo na pláži. Neskôr sa môžete vyrovnať s terénom, ktorý od vašich nôh požaduje viac.

Ak sa chcete prepnúť na topánky naboso, ale ešte ste necvičili svaly nôh, je vhodné ich nosiť iba niekoľko hodín a zvýšiť stres zo dňa na deň. Týmto spôsobom si šľachy a väzy môžu zvyknúť na záťaž a svaly nôh sa môžu pomaly hromadiť. Vyviniete iba prírodný a kĺbový koridor so silnou muskultúrou, ako aj stabilné stuhy a šľachy.

 

Späť na blog

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že pred uverejnením musia byť zverejnené komentáre.

1 od 3