Beh naboso: Výhody uzemnenia

Barfuß laufen: Die Vorteile von Earthing

Už ste niekedy počuli o uzemnení alebo uzemnení? Tento prístup sa týka toho, aké účinky majú priamy fyzický kontakt s elektrónmi zemského povrchu na naše zdravie. Pri behu naboso v prírode ste automaticky pripojení k zemskému povrchu.

Početné správy o skúsenostiach naznačujú, že spojenie s elektrónmi fascinujúceho fyziologického, ale aj psychologických zmien v tele, ktoré sa zvyšujú a zdravie, sa zvyšujú. Okrem iného by sa malo prečítať, že naboso vonku alebo sedenie alebo ležanie v prírode môže byť uľavené a poruchy spánku môžu kompenzovať.

Tiež vedecké štúdie, napr. Chevalier a kol. V roku 2012 alebo Salal & Salal 2011 ukazujú, že subjekty, ktoré používali uzemnenie, boli schopné zažiť pozitívne účinky na telo. V tomto článku ideme bližšie k téme uzemnenia.

 

Uzemnenie v ľudskej histórii

V časoch prvotriednych časov bežali buď naboso alebo lepšie chránili svoje nohy v improvizovanej obuvi pred zvieratkami. Okrem toho prvotní ľudia spali na podlahe, väčšinou na zvieratách alebo kožušinách, aby sa mohli lepšie chrániť pred chladom. V tom čase bol človek vždy v priamom kontakte s elektrónmi zemského povrchu.

Nosením topánok s hustou podrážkou, žijúcim v pevných domoch alebo behom na spevnených povrchoch, sme dnes takmer úplne oddelení od toku elektrónov na zemskom povrchu.

Môže dôjsť k silnému zvýšeniu chronických chorôb, porúch spánku, imunitných a zápalových chorôb aj so skutočnosťou, že sme oddelení od povrchu Zeme? Chevalier a kol. V roku 2012 vo vašej štúdii a ukážte pozitívne účinky zostupu na naše zdravie.

 

Princíp uzemnenia a naboso je v prevádzke

Určite ste už mali skúsenosti s tým, aké dobré je zložiť topánky a dať si nohy do trávy. Tiež naboso na piesočnatej pláži, mnohí vnímajú mnohých. Ale prečo je také dobré dotýkať sa povrchu zeme holými nohami?

Jednoducho, pri chôdzi naboso sa koná výmena energie so Zemou. Naše telo je elektricky naložené rovnako ako Zem. V prípade uzemnenia sa tak dobre spájame s energiou Zeme. Tým, že prevádzkujú naboso, uvoľňujú sa nežiaduce elektróny, ktoré spôsobujú stres a únavu, a nabíjajú prospešnú energiu.

Podľa Chevalier et al. V roku 2012 je zemský povrch všadeprítomný, prekvapivo výhodný, ale prehliadaný globálny zdroj na zachovanie zdravia, prevencie chorôb a klinickej terapie.

 Barfuss Beach Grounding

Uzemnenie v praxi - Ako dlho musíte bežať naboso?

Po pouhých 80 minútach bosej chôdze je v celom tele lepší prívod kyslíka a metabolizmus sa zvyšuje. Výmena energie počas uzemnenia zároveň zaisťuje zmiernenie bolesti a zápalu. Celé telo sa cíti energicky. Niet divu, že zistíme, že naboso bežia na prírodnej pôde za tak príjemnú.

Ako často by ste mali fungovať uzemnenie, aby ste cítili pozitívne účinky, nemožno zodpovedať všeobecne. Tu je dôležité počúvať svoje vlastné telo. Každý, kto skutočne vedome vnímal výhody mŕtveho kruhu na svojom tele, bude najlepšie vedieť, keď znova potrebuje liečivú zemskú energiu.

Mimochodom, nie je absolútne nevyhnutné, aby ste vždy bežali naboso. Môžete tiež ľahko prevádzkovať uzemnenie na záhradnej stoličke jednoduchým položením holých nôh na prírodnú podlahu a prečítaním knihy.

Aby ste dosiahli väčší účinok, môžete si ľahnúť na trávu s celým telom alebo robiť cvičenia ako jogu, qi gong alebo tai chi.

Uzemňovacia búrka 

Zdravotné výhody uzemnenia počas spánku

Štúdie ukazujú, že spojenie so zemou má obrovské pozitívne účinky na telo aj počas spánku. To sa dá ľahko implementovať špeciálnymi vodivými matracmi alebo behmi.

Vo svojej štúdii Salkal & Sala 2011 dospela k záveru, že uzemnenie ľudského organizmu spôsobuje zníženie koncentrácií železa železa, ionizovaného vápnika a anorganického fosforu, ako aj zníženie vylučovania obličiek z vápnika a fosforu. Ďalej uzemnenie má pozitívny vplyv na tvorbu tyroxínu počas nočného spánku, hormón, ktorý je dôležitý pre štítnu žľazu.

Pacienti s cukrovkou boli tiež schopní znížiť hladinu cukru v krvi počas spánku počas spánku.

Ďalšie štúdie ukazujú, že uzemnenie má tiež obrovské účinky na úroveň stresu. Rôzne metódy merania zistili, že uzemnení pacienti mali významne lepšie hodnoty ako hodnoty kontrolnej skupiny (Chevalier et al. 2012).

Mnoho správ a štúdií o skúsenostiach jasne ukazujú, že energie zemského povrchu majú pozitívny vplyv na naše zdravie. Preto je dôležité znova sa spojiť s týmito energiami. To sa dá ľahko realizovať prostredníctvom bežných bosých.

Uzemňovacia piesočnatá pláž 

Cvičte naboso - naše topánky ZAQQ Boso vám pomôžu

Noha je prirodzene vyrobená na chodenie naboso. Nepotrebujeme moderné topánky, ktoré majú absorbujúci náraz a majú príliš silnú podrážku s predajom. Naopak, oddeľujú nás od zemského povrchu a jeho energií.

Bohužiaľ, už nie sme zvyknutí na bosú nohu v týchto dňoch a často sa nemôžeme pohybovať bez obuvi dlhšie ako 10 minút, pretože po krátkom čase sa vyskytuje svalové napätie alebo dokonca bolesť. Každý, kto cestoval iba s modernou obuvou celé roky, si na to musí zvyknúť. Svaly sa musia vybudovať a väzy a pozri tiež musia byť flexibilnejšie.

Alternatívou k tréningu naboso s obuvou sú topánky naboso. Umožňujú vašej nohe prirodzene sa pohybovať. Naše topánky Zaqq naboso sú vybavené obzvlášť tenkou a vysoko flexibilnou podrážkou, aby sa vaša noha mohla samozrejme rozvíjať. Sú tiež navrhnuté tak, aby vaša noha mala dostatok priestoru na voľné pohyb. Možno pre vás topánky naboso vyzerajú príliš široké, ale po chvíli si všimnete, že vaša noha potrebuje toto miesto, pretože pri behu prirodzene stavia svaly, ktoré sú potrebné pre bezpečnú a stabilnú chôdzu.

Bosé topánky-zataqq-expeq

 

Zdroje:

Gaétan Chevalier, Stephen T. Sinatra, James L. Oschman, Karol Sokal, Pawel Sala 2012: Uzemnenie: zdravotné dôsledky opätovného pripojenia ľudského tela k zemským povrchovým elektrónom, J Environ Public Health. 2012: 291541.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/#B10

 

Karol Sokal, Pawel Sala 2011: Uzemnenie ľudské telo ovplyvňuje fyziologické procesy, j večný doplnok Med. 2011 apríl; 17 (4): 301–308.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3154031/

 

Späť na blog

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že pred uverejnením musia byť zverejnené komentáre.

1 od 3