Naboso alebo jogging s bosými topánkami - musíte to vedieť!

Barfuß oder mit Barfußschuhen joggen - das musst Du wissen!

Bosé jogging ako štýl behu sa za posledných desať rokov stal čoraz obľúbenejším. Buď úplne zabehol alebo bežal s bosými topánkami, alebo s minimálnymi topánkami. Beh naboso nie je v žiadnom prípade vynález za posledných niekoľko rokov, naopak, v predprúdových časoch bolo bežné pohybovať sa buď úplne bosým alebo s primitívnymi topánkami z kožených koží.

Dokonca aj dnes existujú originálne kolónie, ktoré stále prevádzkujú naboso a nemajú svaly ani kĺbové sťažnosti. Kmeň Tarahumara z Mexika je toho vynikajúcim príkladom. Kmeň je známy svojimi ultra -dlhými bežcami, ktorí pokrývajú neuveriteľné vzdialenosti naboso. Najlepší maratónski bežci na svete pochádzajú aj z afrických oblastí, v ktorých sa väčšinou bosia.

Ale prečo by ste mali myslieť na jogging naboso? Chceme osvetľovať výhody ďalšej časti.

 

Prečo vôbec jogging naboso?

Konvenčné topánky môžu zmeniť náš prirodzený spôsob pohybu a naše držanie tela. Kvôli tuhej podrážke 33 kĺbov, ktoré sa presunú iba do zlomku v nohe, a svaly nôh zakrpatené. Problémom je však nielen tuhá podrážka, dizajn moderných topánok, pretože vaša noha nemá miesto, ktoré potrebuje, najmä v oblasti prstov na nohách, sa pohybuje prirodzene. Vaše prsty sú stlačené v topánke a nemôžu prirodzene vyblednúť.

Je zrejmé, že konvenčné topánky sú nevýhodné pre našu anatómiu nôh. Výsledok. Zlyhania v nohe často tiež vedú k nesprávnemu zaťaženiu iných častí tela. To môže mať za následok bolesť alebo zranenia alebo neefektívne výsledky tréningu.

Pri chôdzi naboso sa noha môže pohybovať podľa zamýšľanej prírody. Noha je úplne mobilizovaná, všetky kĺby sa pohybujú a používajú sa svaly nôh. Naboso tiež zlepšuje zmysel pre rovnováhu, ako aj elasticitu šliach a väzov.

Každý, kto sa naučil technológiu chôdze naboso, môže pokryť veľké vzdialenosti podľa potreby pri joggingu naboso bez väčšieho úsilia a znížiť únavu a bolesť svalov a kĺbov. Okrem toho je bosé jogging skvelým spôsobom, ako tankovať s energiou Zeme. Viac informácií o tejto téme sa dozviete v našom Článok o uzemnení.

Bosé topánky jogging-2Bosé topánky jogging 3 

Shopánky na bosé bosé topánky: Zaqq Qnit - kliknite sem!

 

Začnite behať ako s bosým

Súhrn:

Zvýšte veľmi pomaly a kúsok po kúsku! Nohy a kĺby si musia postupne zvyknúť na nové zaťaženie. Možno to znie čudne, ale cez modernú obuv sme zabudli pohybovať sa prirodzene. Svaly sú zakrpatené, šľachy a väzy už nie sú dostatočne pružné. Ak chcete na začiatku príliš veľa, riskujete zranenia. Je dôležité, aby bola prevádzková technológia upravená. Nestačí jednoducho nechať topánky preč alebo zabehnúť bosé topánky.

Začnite bežať naboso okolo domu alebo sa joggovať na pláži. Je vhodné, aby ste nebežali priamo na vode, pretože to môže viesť k problémom s chrbtom v dôsledku lezenia brehov. Ďalším krokom môže byť mäkká lúka alebo piesočná cesta. Ak s tým nemáte problém, môžete sa tiež pustiť do asfaltu. Výnimkou by však malo byť jogging na asfalte, pretože v prírode považujete také tvrdé substráty mimoriadne zriedkavé. Naše telo jednoducho nie je navrhnuté na beh alebo beh na asfalte.

Bosé alebo minimalistické jogging?

Aby ste si mohli vychutnať výhody behov naboso, nemusíte sa nevyhnutne obísť bez topánok. Je dôležité vybrať topánku, ktorá umožňuje vašim nohám prirodzený pohyb.

Naše topánky ZAQQ Bosefoot sú ideálne na začatie bosého joggingu, pretože vám ponúkajú dostatočnú ochranu a stále vám príležitosť prirodzene pohybovať nohou. Viac informácií o tom nižšie.

 Bosé topánky jogging-1Bosé topánky jogging-4

Shopánky na bosé bosé topánky: Zaqq Qnit - kliknite sem!

 

Bosé technológie jogging

V zásade je chôdza naboso vždy o navrhovaní pristátia chodidla od päty po loptu čo najprirodzenejšie. Tí, ktorí príliš silno pristávajú na päte, načítajú bedrovú oblasť, ako aj bedrové kĺby a Achillove šľachy príliš intenzívne. Nesprávne zaťaženie môže rýchlo viesť k bolesti a pohybovým sekvenciám, ktoré nie sú výhodné.

Bohužiaľ nie je ľahké zmeniť zvyknutý štýl behu cez noc, najmä ak ste roky bežali v topánkach so vzduchovými komorami a skvelé tlmenie roky. Ale ako je dobre známe, cvičenie robí majstra - bosé jogging musí byť tiež trénovaný. Na začiatku je celkom normálne, že obvyklé školiace služby alebo časy nie sú koniec koncov splnené, musí sa najprv učiť nová technológia bežiacej technológie.

Štruktúra svalov nôh so špeciálnymi cvičeniami je dôležitá pre chôdzu naboso. Iba tí, ktorí majú silné svaly v nohách a teľatách, sa môžu pohybovať okolo správneho a efektívne. Je tiež užitočné vybudovať štvorhlavé sféry na ochranu kolien a členkov.

Nasledujúce video ukazuje zaujímavé video s množstvom základných informácií na anatómii nôh a cvičeniami pre svaly nôh:

 

Ľudia s nadváhou by mali trvať veľa času, aby sa naučili túto technológiu, pretože dopad by mohol byť príliš silný, ak by dopad zlyhal, a tým aj zaťaženie kĺbov.

Ak chcete zabehnúť úplne naboso, je vám zaručené, že na jedine chodidiel najskôr budete mať škrabance, bubliny a rany. Citlivá pokožka na podrážke chodidla, ktorá bola vždy dobre chránená v topánkach, si tiež musí zvyknúť a stať sa odolnejšou. Ak sa nechcete obísť bez ochrany svojich nôh, topánky naboso alebo tak -zavolané minimálne topánky sú alternatívou. S našimi Zaqqs máte bežecké topánky, ktoré boli vyrobené v kvalitatívnej manuálnej práci v našej výrobe a umožňujú vaše nohy prírodné pohyb.

 

Jog s topánkami naboso Zaqq

ZAQQ BAREFOOT topánky umožňujú vašim nohám prirodzene sa pohybovať a nárokovať všetky kĺby a svaly. S tenkou a vysoko flexibilnou podrážkou sa noha môže samozrejme rozvíjať, ako keď chôdza naboso. Cítite však aj povrch a môžete použiť vnútornú spätnú väzbu zo senzorov nôh na prispôsobenie vašich pohybových sekvencií. Okrem toho široký rez v oblasti prednej časti prednej časti zaisťuje, že vaše prsty môžu byť poháňané.

V porovnaní s konvenčnými topánkami sú naše bosé topánky obzvlášť ľahké a nesťažujú sa vaše nohy. Je to obrovská výhoda, najmä pri dlhších joggingových zájazdoch.

Topánky joggen-barefoot 4

 Shopánky na bosé bosé topánky: Zaqq SQIP - kliknite sem!

Ktoré topánky ZAQQ Boso sú vhodné na jogging?

Nakoniec, všetky naše bosé topánky majú vyššie uvedené vlastnosti, a preto sa môžu použiť aj na šport. Na jogging však odporúčame naše modely, ktoré sú obzvlášť priedušné a aby ste sa mohli dokonale prispôsobiť svojim potrebám prostredníctvom šnurovania, aby ste mali optimálnu držbu.

Joggen-barfusschuhe-13bwq3bx39ec3pTopánky joggen-barefoot 3DRAJYFXM4N8JC

 Jogging s topánkami Zaqq Sock - kliknite sem pre SOQQ!

Stačí prejsť zoznamom nižšie! Je zaručená jogging topánka, ktorá vám vyhovuje dokonale. S našimi topánkami naboso Zaqq máte neuveriteľný pocit slobody, takže jogging je dvakrát toľko zábavy.

Cítite sa, cítite Zaqq.

 

Späť na blog

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že pred uverejnením musia byť zverejnené komentáre.

1 od 3