Nordická chôdza s bosými topánkami

Nordic Walking mit Barfußschuhen

Nordic Walking je už dlho jedným z najpopulárnejších populárnych športov. Mnoho výrobcov obuvi padlo na tento trend a ponúka špeciálne vychádzkové topánky. Ale potrebujete vôbec špeciálne topánky alebo môžete tiež bežať naboso alebo s bosými topánkami Nordic Walking? V tomto článku sa podrobne venujeme téme a ukážeme vám naše topánky ZAQQ Boso, ktoré sú ideálne na výcvik.

 

Pôvod severskej chôdze

Už v tridsiatych rokoch minulého storočia sa bežci lyžiarskych bežcov vyškolili v mesiacich bez snehu, aby chodili s paličkami, aby sa udržali v forme a pripravili sa na ďalšiu lyžiarsku sezónu. Až v sedemdesiatych rokoch fínsky tréner cross-country opísal túto metódu tréningu bez snehu ako severská chôdza.

Prielom pre tento šport však prišiel na trh iba ako výrobca športových zariadení v 90. rokoch 20. storočia ako výrobca športových zariadení. Vďaka zodpovedajúcim marketingovým opatreniam získal tento šport stále viac pozornosti a je teraz jednou z najpopulárnejších aktivít populárnych športovcov. A to nie je prekvapujúce, pretože nordická chôdza je dobrá pre telo a dušu.

 

Výhody severskej chôdze

Nie je to dôvod, že Nordic Chôdza je jedným z najpopulárnejších populárnych športov, môže byť prakticky prakticky všade. Potrebujete iba svoje palice a môžete začať. Neexistujú žiadne ďalšie výhovorky, pretože môžete chodiť po asfalte, v parku, v lese alebo na pláži.

Nordická chôdza je na kĺbe výrazne jemnejšia ako jogging a nielenže si nárokuje svaly nôh, ale aj svaly ramena a zadných svalov pri správnom používaní tyčiniek. Individuálnym prispôsobením intenzity tréningu sa tento šport môže praktizovať v akomkoľvek veku - sám, v pároch alebo v skupine.

Okrem posilnenia svalov môže mať severská chôdza aj mnoho ďalších pozitívnych účinkov na telo:

  • Zlepšenie vytrvalosti a odporu
  • Posilnenie imunitného systému
  • Zníženie stresu
  • Roztok napätia v krku, ramene a chrbtici
  • Návrh na metabolizmus tukov
  • Zlepšenie prívodu kyslíka v tele

 Teraz vyvstáva otázka, či potrebujete špeciálne topánky alebo či sa dá naboso precvičiť aj na bosej nohe.

 Nordické chôdza bosé topánky

Prevádzkujte Nordic Walking naboso

Ak chcete vykonať svoj obľúbený športový bosý naboso, mali by ste mať vopred trénovaného bosého chodu. Trvalým nosením topánok si na ňu musí noha zvyknúť postupne. Nie je to len pokožka, ktorá na prvom mieste vníma každú pikks ako bolesť, ale aj svaly a šľachy, ktoré sa musia prispôsobiť bosému behu.

V moderných topánkach s tlmiacou podrážkou, ktorá je zvyčajne príliš hrubá a nepružná, sa noha nemôže správne hodiť. Aktívna práca s nohami, ktorá je taká dôležitá pre nordickú chôdzu, je preto v konvenčných topánkach výrazne zložitá. Zvýšenie päty, ktorú má takmer každá konvenčná topánka, pri chôdzi prichádza na päte tvrdo na päte, a preto musí byť podopretá tlmením vlastností topánky.

Pri chôdzi naboso zaisťuje tlmenie prirodzeného pohybu a rozvinutie. Mnohí však zabudli, ako prirodzene funguje beh. Pri výmene modernej obuvi na bosý beh sa musia najskôr vybudovať svaly nôh. V našom časopise si môžete prečítať, ako sa chystáte tu:

https://www.zaqq.de/magazin/barfuss-laufen/barfusslaufen-die-technik-kurz-erklaert/

 

Napriek výhodám mnohých, radikálny bosý beh nie je pre mnohých vylúčená, pretože po prvé, vaše nohy nie sú vôbec chránené (napr. Od zlomeného skla) a po druhé, pre mnohých zakazuje sociálnu normu. Ak hľadáte zlatú strednú zem, výhody našich topánok Zaqq naboso vás absolútne presvedčia.

Zaqq qq-Barfusschuhe-nordic walkingnzqoxysyitJag

 

Nordická chôdza s topánkami Zaqq naboso

Nordická chôdza závisí od dobrých a presných technológií. V tomto športe je obzvlášť dôležitá aktívna práca s nohami, t. Aby sa dosiahla vyššia rýchlosť chôdze, noha je po odvare vážne odrazená balík a prsty na nohách. Aktívna práca s nohami s paličkami je podporovaná a koordinovaná.

Naše topánky ZAQQ Boso sú to tak, že sú minimálne minimálne topánky. Ponúkajú vašej nohe maximálnu slobodu pohybu dostatočným priestorom v oblasti špičky a obzvlášť tenkú a flexibilnú podrážku. Bosé topánky Zaqq sú super ľahké a chránia vaše nohy pred črepmi, kameňmi, ako aj špinou a mokrou pri nordickej chôdzi. Zároveň môžete optimálne prevrátiť nohu a cítiť povrch každý krok na nastavenie celého pohybu.

Ak ste už praktizovali Nordic Chôdza v konvenčných výcvikových topánkach, okamžite si v našich bosých topánkach všimnete, že aktívna práca na nohách je oveľa ľahšia a efektívnejšie vykonaná kvôli tenkej a vysoko flexibilnej podošvy. Svaly sa však používajú aj oveľa intenzívnejšie. Ak to ešte nie je štruktúrované a vaše ciele sú príliš ambiciózne, môže sa vyskytnúť preťaženie.

Rovnako ako vo všetkých ostatných oblastiach tela, vaše svaly si musia pomaly zvyknúť na záťaž. Rýchlo si všimnete, že pri nosení topánok naboso sú vaše svaly nôh posilňované a vyvíjate prírodné a predovšetkým spoločné vybavenie.

 Bosé topánky-nordické chôdze

Ktoré topánky naboso sú vhodné pre severskú chôdzu

Môžete stručne zhrnúť severskú chôdzu vo všetkých našich topánkach Zaqq naboso, pretože všetky tieto vlastnosti majú:

  • Tenká, vysoko flexibilná podrážka
  • dostatok priestoru pre vaše prsty na nohách

Nakoniec to závisí výlučne od vašich osobných preferencií, pokiaľ ide o materiály a vzory. Pretože mnohí uprednostňujú obzvlášť ľahkú a priedušnú obuv počas športu, priradili sme naše topánky naboso do rôznych kategórií. V rámci našich bežeckých topánok Zaqq nájdete všetky modely, ktoré sú dokonalým spoločníkom pre všetky športové aktivity kvôli ich materiálu a rezaniu.

Zaqq-barefoot topánky chôdza

Najlepšia vec, ktorú musíte urobiť, je hľadať svoju obľúbenú topánku naboso pre váš ďalší tréning.

>> beh na bosé topánky pre ženy (kliknite sem!) <<

>> Bežné topánky naboso pre mužov (kliknite sem!) <<

 

Prajeme vám veľa zábavy a ešte väčší úspech s ďalším severským tréningom.

Váš tím Zaqq

 

Späť na blog

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že pred uverejnením musia byť zverejnené komentáre.

1 od 3