Prečo beh na bosé a bosé topánky sú také zdravé

Warum barfuß laufen und Barfußschuhe so gesund sind

 Narodili sme sa bez topánok, môžeme bežať dokonale naboso, a tak si vyvinúť prirodzenú a spoločnú prechádzku. Dnešný život však nie je zameraný na chôdzu naboso po celý deň.

Zaqq-barefoot topánky pikantné

Prečo už viac beháme naboso

Ak nielen bežíte na pláži alebo na lúke, ale pri všetkých aktivitách sa pozeráte na uhol a často sa vyrazí ako spinners, výpadky alebo hippie. Beh naboso nie je jednoducho spoločensky prijateľný. Substrát, na ktorom bežíme, je samozrejme zriedka. Skôr sme v súčasnosti na asfalte, a preto musíme pomocou obuvi chrániť naše nohy pred črepmi, špicatými hranami alebo vyhrievanými kameňmi.

Na tvrdom asfalte sa špicatý kameň alebo palica vŕta oveľa ľahšie do našej pokožky ako na prírodnom lese alebo lúke, ktorý sa vždy dáva trochu. Takže potrebujeme dostatočnú ochranu pre naše nohy!
Nosenie bosých topánok je variant, ktorý je najbližšie k chôdze naboso. Akonáhle ste si užili topánky naboso, je vám zaručené, že sa bez toho nebudete zaoberať. Nosenie bosých topánok má obrovské výhody!

Bosé topánky sandále cliq

Aké zmeny nosením topánok naboso?

Zložte si bežecké topánky a jogging naboso. Rýchlo si uvedomíte, že na pätách nikdy pristaneš. Podvedome vieme, že to bude bolieť! Náš priechod je navrhnutý tak, aby najskôr nasadil na balíky. To je presne to, čo robíme automaticky, keď bežíme, keď vynecháme topánky - druh močového inštinktu, ktorý nás chráni pred zraneniami.
Malé deti, ktorým nepriťahujete topánky, keď sa učíte chodiť, robia presne to. Bohužiaľ, tento prírodný pohyb je trénovaný našimi modernými topánkami. Už neskončíme na balíku, ale väčšinou na päte. Toto je opäť posilnené, keď nosíte predajné topánky. Mnohí doslova vyrazia svoje päty do zeme.

Bosé topánky Qore

S touto chôdzou neprirodzenou pre nás ľudí sa používa menej svalov. Kroky je možné podniknúť výrazne dlhšie, ak prvýkrát položíte nohu na pätu. Musíte podniknúť podstatne menej krokov pre tú istú cestu ako s prírodným gangom Bale. Prostredníctvom šokových vlastností moderných topánok môžu kĺby a chrbtica vydržať tvrdé valcovanie cez pätu dobre - ale niekedy nie! Väčšina z nich s tým nemá problémy v mladom veku. S rastúcim vekom však veľa ľudí trpí bolesťou kĺbov.

Mnohí nevedia, že táto bolesť môže súvisieť s neprirodzeným priechodom. To spôsobuje stratu dôležitých zachovávajúcich svalov, ktoré chránia náš spoločný prístroj a väčšie zaťaženie v dôsledku nedostatočného tlmenia.

Ponožky bosé topánky SOQQ

Barfoot Equity 

 

Späť na prírodnú prechádzku s bosými topánkami

Bosé topánky sa často označujú aj ako minimálne topánky. Majú veľmi tenkú a predovšetkým flexibilnú podrážku. Mali by ste sa ubezpečiť, že vaša noha používa všetky svaly, ktoré sa používajú aj pri chôdzi naboso. Bohužiaľ, mnohí stratili presne tieto svaly alebo sa nevyvíjali v detstve nosením topánok. Preto by ste si mali pomaly zvyknúť na topánky naboso.

Dajte svojmu rozvoju svaly nohy a nôh. Po prechode sa určite budete cítiť zmeny na svojom tele. Beh naboso alebo prevádzkovanie správneho behu v topánkach naboso chráni naše kĺby v našich nohách, členkoch, kolenách, bokoch a chrbtici.
Naše telo nainštalovalo prirodzené tlmivo nárazy. Keď sa vrátime k behu, drahé vysoko -technické topánky so sofistikovaným tlmením sú absolútne zbytočné a dokonca kontraproduktívne! Je veľmi dôležité, aby ste urobili kratšie kroky, aby ste sa mohli objaviť na lopte. Ak sú kroky príliš dlhé, už to nie je možné a nevyhnutne skončíte na pätách.

Bosý boot qice

Je to ako všetky ostatné rutiny, ktoré chcete trénovať. Musíte zostať dôsledne na loptičke a znova a znova trénovať prírodnú chôdzu, najlepšie každý deň. Potom sa v určitom okamihu automaticky zmeníte a už nemusíte venovať pozornosť správnemu behu. Bale Gang sa stáva vašou novou rutinou.

Najmä si môžete pripraviť svoje nohy na topánky naboso tým, že skutočne behajte naboso čo najčastejšie a najlepší spôsob substrácie. Na začiatku je vhodná mäkká lúka alebo piesočnatá pláž. Ak ste si na niečo zvykli, môžete vždy vyskúšať nové substráty.

Bosá teniska qnit

Zrazu viac bolesti pri nosení bosých topánok

Môže sa stať, že v prvých dňoch získate bolesť svalov a kĺbov. Prvým je pozitívny signál, pretože budujete svaly, ktoré boli atrofované neprirodzenou chôdzou. Bolesť kĺbov je však výstražný signál!
Mnohí robia chybu, že bežia v topánkach naboso rovnako ako predtým, t. J. Na päte je tvrdá. Pretože veľa topánok naboso nemá tlmenie, nič pramení a stres na kĺboch ​​sa výrazne zvyšuje.

Naše topánky ZAQQ Boso sú ideálne na prepínanie.

Naše podrážky sú super tenké a flexibilné, ale stále majú veľmi ľahké tlmenie. To vám uľahčuje prechod z päty na balenie. Je celkom normálne, že ste na začiatku pristáli na päte znova a znova, po tom všetkom, čo ste to urobili roky. Tréning tento zvyk niečo berie.

S naším minimálnym tlmením stále chránite svoje kĺby, ak by na začiatku nemalo pracovať s balíkom. V našich topánkach Zaqq naboso získava beh úplne novú kvalitu. Cítite povrch a beriete svoje okolie veľmi odlišné. Chránite svoje kĺby a chrbticu a optimálne tvorí svaly, ktoré celý náš muskuloskeletálny systém musí zostať agilný a zdravý.

Teraz už nie je chrbtom, takže sa prehrievajte v našom sortimente. Máme pre vás nielen tú správnu bosú topánku pre šport a vonku, ale aj pre podnikanie a všetky každodenné aktivity.

Cítite sa, cítite Zaqq.

Bosé topánky čln quintic

Späť na blog

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že pred uverejnením musia byť zverejnené komentáre.

1 od 3