Starostlivosť o vaše topánky na bosé topánky Merino

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Merinowolle

Naše topánky Merino Wool Barefoot sú skutočné superhviezdy. Zohriali vaše nohy v zime a ochladia ich v lete. Sú absolútne priedušné a prepravujú vlhkosť zvonku, ale sú tiež odrazené vodou. Merino Wool má dokonca antibakteriálne vlastnosti, nepohodlné zápachy nevznikajú. Aby sme si tieto neuveriteľné funkčné vlastnosti udržali po dlhú dobu, poskytneme vám tipy na čistenie a starostlivosť o vaše topánky Merino.

Naše bosé topánky vyrobené z merino vlny

Náš model LIQE je vyrobený z najlepšej Merino vlny. Nájdete tenisku v mnohých skvelých farbách. Teraz ste rozmaznaní na výber! Akonáhle príde váš prvý pár, čoskoro sa zamilujete a objednáte druhý pár v inej farbe.

Čo je merino vlna

Obzvlášť vysoká kvalita merino vlny pochádza z Merinoos, ktoré sa pôvodne nachádzali iba v severnej Afrike. Kvôli svojej kožušine sú dokonale vybavené pre extrémne poveternostné podmienky v púštnom podnebí: extrémne teplo počas dňa a v noci extrémne prechladnutie.

Merinoshafe pravdepodobne prišiel na Pyrenejský polostrov v 13. storočí. Kastílové kráľovstvo v dnešnom Španielsku je známe mnoho storočí pre obchod s vysokou kvalitnou vlnou Merino. Preto sa hovorovo nazývali „španielska vlna“.

Merino Wool takmer zabudlo s príchodom textilu všetkého druhu, ale už niekoľko rokov prežíva veľký návrat. Textilný priemysel objavil tento úžasný materiál pre funkčné oblečenie. Merino vlna nie je len regulačná teplota, ale aj vodná a antibakteriálna. Neprašuje sa a len sa cíti príjemne.

Merinoshafe je teraz po celom svete. Austrália sa však stala hlavným producentom Merino Wool.

 

Čistenie merino topánok

Merino Wool je robustná a odolná, ale nikdy by ste nemali vložiť svoje topánky do práčky! Môže sa stať, že vlna to uzavrie a vaše topánky sú príliš tesné.

Je však oveľa horšie, že si trení lanolín, ktorý obsahuje. Tento vlnený tuk zaisťuje účinok odrazenia vody. Ak vám záleží, nemusíte impregnovať svoje topánky Merino.

Najlepší spôsob, ako vyčistiť topánky Merino mäkkou kefou. Ak sa nahromadila tvrdohlavá nečistota, ktorú nemôžete odstrániť suchou kefou, skúste to S vlhkou špongiou.

Impregnácia vašich topánok Merino

 Ak stále chcete impregnovať svoje topánky naboso, odporúčame to Carbon Pro z Collonilu. Vďaka tomuto impregnácii, ktorý môžete aplikovať na všetky povrchy, zostáva dýchacia aktivita vašich topánok Merino 100%.

Späť na blog
1 od 3